A Bhim Rao Egyesület közösségi oldalakon :

Gomba, bor, autóalkatrészek és üzleti lehetőségek - Jonathan Knott

Gomba, bor, autóalkatrészek és üzleti lehetőségek - Jonathan Knott

Negyedévente legalább egyszer igyekszem vidékre utazni – a múlt héten Miskolcra és Egerbe látogattam el. Remek út volt.

Miskolcon a város polgármesterével a helyi fejlesztési projektekről és kihívásokról beszélgettünk, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kereskedelmi Kamaránál pedig tartottam egy előadást, melyben brit cégekkel való magyarországi és harmadik országbeli együttműködési lehetőségekről beszéltem. Ezután Szendrőládra látogattam el, ahol általunk is támogatott roma projektek működnek, s itt is nagyszerű tapasztalatokat szereztem.

Láttam, hogyan toboroz a rendőrség a helyi roma fiatalok közül új munkatársakat, ellátogattam a Bhim Rao Egyesület roma kultúrát népszerűsítő közösségi házába (itt én is kipróbáltam néhány hagyományos roma hangszert).

Ezután egy szuper projekt helyszínére látogattam, ahol a helyi közösség gombát termeszt és értékesít. Ez annyira megtetszett, hogy rögtön le is adtam egy állandó megrendelést követségi rendezvényeinkre. Sőt, hála a projektnek és elkötelezett szervezőinek, mostantól nálam otthon is mindenki megkóstolhatja a szendrőládi csiperkegombát.

A látogatásnak két további izgalmas állomása is volt. Az első a Royal Tokaji borászat, ahol egy brit cég a helyi termelőkkel és borszakértőkkel együttműködve készíti a világ legkiválóbb nedűi között számontartott borokat, a másik pedig egy brit autóalkatrész-gyár, ahol a gyártórészlegbe látogathattam el (nagyon szeretem a gyárakat).

A látogatás után arról beszélgettünk a cég vezetőivel, hogy a Brit Nagykövetség milyen segítséget tud nyújtani az üzleti kapcsolatok szélesítése és esetleg a megrendelések bővítése terén.

A látogatás pár napja nagyon sűrű volt, de kifejezetten felpezsdített. Már alig várom a következő vidéki utat!

Jonathan Knott