A Bhim Rao Egyesület közösségi oldalakon :

Tanodahálózatot hoznak létre az edelényi kistérségben

Kincses Sziget - Térségi Tanoda Hálózat elnevezéssel, 150 millió forint uniós támogatással hátrányos helyzetű, főleg cigány származású gyerekeknek indul tanodai program Borsod-Abaúj-Zemplén megye leghátrányosabb helyzetű településein.

 Káló Károly, a projekt vezetőjének tájékoztatása szerint a tanodai oktatásaz előkészítést követően - a szendrőládi Bhim Rao Egyesület koordinálásával - március 1-jén indul el Edelényben, Szendrőládon, Szendrőn, Perkupán és Bódvaszilason.

    A program célja a minőségi oktatás támogatása, valamint az egész életen át tartó tanulásnak a kultúra eszközeivel való elősegítése a leghátrányosabb helyzetű kistérségek esélyegyenlősége érdekében.

    A szendrőládi egyesület az elmúlt év végén kezdte meg a leghátrányosabb helyzetű kistérségek számára kiírt Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében a projekt kidolgozását, azért, hogy csaknem 250 hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, az általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában tanuló gyermek tanórán kívüli oktatása megvalósulhasson, iskolai hátrányaikat leküzdhessék.

    A program olyan pedagógiai módszereket vezet be, amelyek elősegítik a családias légkör kialakítását a tanodákban, növelik a diákok önbizalmát, és olyan élményekhez juttathatják őket, amelyek jobb sorban élő iskolatársaik számára természetesek; ehhez a térség pedagógusainak minden tudására szükség van - tette hozzá a projekt vezetője.

    A tanodai foglalkozások mellett pályaorientációs, drogprevenciós, kulturális és szabadidős programok is szerepelnek a tanodai órákon, nagy hangsúlyt kap továbbá a nyelvoktatás és az informatikai képzés is.

    A 150 millió forint uniós forrásból megvalósuló, 2012 augusztusáig tartó projekt keretében az öt tanoda számítástechnikai berendezéseket, bútorokat, oktatási segédeszközöket, a szabadidő eltöltésére alkalmas játékokat, sporteszközöket kap.

CsatolmányMéret
Kincses Sziget -Sajtóközlemény773.83 kB