Glonczi Ernő

Glonczi Ernő

Glonczi Ernő

Rövid bemutatkozás: 1963 -ban születtem, Szikszón. Szüleim gyári munkások voltak, részben vidéki, autentikus cigány közösségben, részben pedig nagyvárosi, magyar környezetben nőttem fel. Valószínűleg ennek köszönhetem kettős identitásomat: cigány származású magyar állampolgár vagyok, egyaránt értve, bírva és tisztelve mindkét nép kulturális örökségét. Környezetemben, és szűkebb családomban is ezt szorgalmazom, munkámban és magánéletemben, szóban és írásaimban egyaránt.

Több, mint egy évtizedig kórházban dolgoztam, intenzív szakápoló és pszichotherápiás asszisztensként. Ezután kulturális -és vizuális antropológiát tanultam a Miskolci-Egyetemen.

Jelenleg a Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakközépiskolában tanítok cigány nyelvet, valamint a Magyar Rádió műsorszerkesztője vagyok. 1990 óta folyamatosan publikálok különböző szépirodalmi és közéleti fórumokon és antológiákban, önálló verseskötetem 1992 -ben jelent meg, A vízesés zajához címmel.

Motiváció: Mára nyilvánvalóvá vált, hogy jelen korunk egyik legégetőbb társadalmi problémája az esélyegyenlőtlenség. Ez a jelenség már a fogantatás pillanatától, mondhatni, ab ovo megfigyelhető és tapasztalható. Minden gyermeknek alanyi joga van a testi, lelki, szellemi és szociális jóléthez, vagyis ahhoz, hogy majdan egészséges felnőttként integrálódhasson a magyar társadalmi életbe. Azt gondolom, a RMP alkalmas arra, hogy ezt a célt szolgálja, és örülök, ha ehhez saját eszközeimmel és képességeimmel én is hozzájárulhatok.

Helyszín

Nagyecsed
Magyarország
47° 51' 43.7292" N, 22° 23' 12.4692" E
Bhim Rao Egyesület © 2002-2010 | Minden jog fenntartva. Drupal theme by Kiwi Themes.