Lakatos Erika

Lakatos Erika  fotóművész

Washington "Personal Vision" kreatív nagydíjas fotóművész, rajztanár és énekesnő.
2011-ben megjelent "Roma Ikonok New York - Budapest 1996-2011" című alternatív fotó albuma /oktatási segéd anyag/." a magyar fotóművészetben nem nagy gyakorisággal el előforduló. sok szempontból példaértékű. "Szerintem a Roma Ikonok  a magyar fotóművészet olyan tette lesz, vagy lehet, amely segíti a két kultúra közti párbeszédet a másság természetes elfogadását, és az abban megnyilvánuló értékek megismerését. Kincses Károly fotómuzeológus". Ez a könyv három nyelven jelent meg magyar, roma és angol nyelven, a könyv egyik érdekessége, hogy ez az első roma nyelven story-kal megjelent fotó album.
Lakatos Erika New Yorkban tanult és tanított művészetet halmozottan hátrányos gyerekeknek egy Brooklyn-ni iskolában /ahol "Az év pedagógusa" díjat elnyerte"/ és ezt folytatja az OSI mentoraként Magyarországon. New York-i MA /Mester/ diploma munkájának témája " A romák organikus ábrázolása és a romák sztereotipikus ábrázolásának, kialakulásának kutatása, bemutatása a médián és a történelmen keresztül."
Alternatív technikákat alkalmaz oktatásban, zenében és fotózásban egyaránt új kreatív egyéni mégis univerzális, organikus image-ket, protrékat alkot a romákról a roma kultúráról a sztereotípiákat felrúgva.
Naketina - Different Bop Ensemble nevű zenekarával /roma, flamenco, jazz, indian/ fusion, world music-ot játszik.
A Holocaust Múzeumban mediátorként dolgozott /Dr. Pécsi Katalinnal/ rasszizmus elleni workshop-okat kreált és adott.
Zenés kiállításokat rendez New York-ban és Magyarországon egyaránt. Galériákban,/legutóbb Mai Manó Ház - Magyar Fotográfusok Házában/ oktatási intézményekben kiállítással egybekötött "Art and Tolerancia - Művészet és Tolerancia" multimédia workshop-okat  tart általános, közép iskolások, tanárok és egyetemisták részére két nyelven magyar és angol nyelven.
Egyik legkedvesebb és fő célja a tehetség gondozás, a halmozottan hátrányos gyermekek integrációja, a roma identitás őrzése, megerősítése: a naiv roma festők, kortárs roma képzőművészet, zene és multikultúra terjesztése, bemutatása és továbbadása a jövő generációk és felnőttek számára. "
 

Bhim Rao Egyesület © 2002-2010 | Minden jog fenntartva. Drupal theme by Kiwi Themes.