IT eszközök átadása

2020-09-15

2020. szeptember 15-én, kedden, 14.00 órától Szendrőládon az Uzso Pani Roma Kulturális Központ udvarán ünnepségre gyűltek össze a településen élő családok, gyerekek, szülők, a BHIM RAO Egyesület vezetői, munkatársai és a meghívott vendégek. Az ünnepség keretében a BHIM RAO Egyesület által működtetett programokba bevont tanulók részére IT eszközök átadására került sor.

A Belügyminisztérium által 2020. május 07-én meghirdetett, a „Tanoda Szolgáltatást működtető és befogadott szolgáltatók feltételeinek fejlesztésére” című pályázaton a BHIM RAO Egyesület eredményesen szerepelt. Így az Egyesület által fenntartott 6 állami finanszírozású tanodába járó tanulók részére 177 db tabletet tudtunk beszerezni. A tabletekhez 2 éves hűségidővel 5 GB-os internethozzáférést is biztosítunk minden tanuló részére. A tabletek segítségével tanulóink IT kompetenciafejlesztéséhez és online oktatásához tudunk hozzájárulni. Segítve az iskolai előre haladásukat, a házi feladataik elkészítését, a tanulásban való sikerességüket. Az Edelényi Járásban 4 tanodát működtetünk: Edelény, Perkupa, Szendrő és Szendrőlád településeken. A Putnoki Járásban két helyszínen, Felsőnyárádon és Zádorfalván.

Ezeken a programokon kívül a BHIM RAO Egyesület Bari Shej projektet is működtet Szendrőládon, amiben 25 roma lány felzárkóztatása, fejlesztése valósul meg egyéni és csoportos mentorálás keretein belül. A fejlesztő munkánknak része az IT kompetencia fejlesztése is, ezért az ő részükre is vásároltunk tableteket.

A Deutsche Telekom IT Solutions Magyarországi Csoportja már 2 éve tanít 50 szendrőládi általános iskolás tanulót a programozás elsajátítására. A tanulók ingyenesen vesznek részt az oktatáson, a tanárok pedig társadalmi felelősségvállalás keretén belül végzik az oktatást. A Deutsche Telekom IT Solutions Magyarországi Csoportja 20 db laptopot ajánlott fel az IT School tanulói részére.

Ezen eszközöknek az ünnepélyes átadására került sor kedden, délután Szendrőládon.

Az ünnepségünket megtisztelték a települések polgármesterei, intézményvezetők, szülők, pedagógusok és tanulók. Eljött hozzánk Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Főigazgatója, Demeter Zoltán, Országgyűlési Képviselő Úr, Radomszki Lászlóné Mónika, az Észak-Magyarországi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság Igazgató Asszonya, és a Kazincbarcikai Tankerület Szakmai Igazgatója, Nagy Tamás is.

A rendezvényen a Tanodás gyermekek, a Bari Shej programban résztvevő kislányok, valamint Szendrőládi Szimfónia Programban résztvevő diákok mutatták be műsorukat az ünneplők számára. A gyerekek műsorát követően Sztojka Attila a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság Főigazgatója, Demeter Zoltán Országgyűlési Képviselő Úr, Szilveszter Horváth, Szendrőlád Polgármestere, valamint Tamás Nagy a Kazincbarcikai Tankerület Szakmai Igazgatója átadta az IT eszközöket a programok vezetőinek.

A műsort követően a vendégeknek álló fogadással kedveskedtünk, mely jó lehetőség volt a kötetlen beszélgetésre, az Egyesület munkájával való ismerkedésre.