Roma Mentor Projekt 2011-2012

A 2011/2012-es tanévben elsődleges célunk az, hogy a Roma Mentor Program megvalósítását magas színvonalra emeljük (mind ország koordinátori szervezet szinten, mind pedig a gyermekcsoportok szinten), maximálisan kihasználva erőforrásainkat, kapcsolatrendszerünket, hogy a projektbe bevont gyermekek életében beálló pozitív változásokat, azok tágabb és szűkebb értelemben vett környezete is észlelje. Mely eredmények a program megalapozottságát és szükségességét bizonyítják.
Olyan mentor – tanár párosok létrehozását céloztuk meg, ahol segítő attitűdből adódóan, hatékony és eredményes munka végzése jöjjön létre, ahol a mentor és a csoportvezető is dicsérettel motiválja a diákokat, kikben jövőkép formálódik a foglalkozások alatt, s a vegyes csoportok jól érezve magukat, az egymás azonosságait és nem pedig másságukat hangsúlyozzák.
A tapasztalatunk az, hogy az effajta innovatív programok hatása, csak közép vagy hosszútávon mérhető, abban az esetben, ha ugyanazon gyermekcsoportok több tanéven át mentori segítségben részesültek merhetőek az eredmények. Pozitív változás következi be a gyerekek életében
Következésképen prioritást élvez számunkra a folyamatosságra való törekvés a gyerekcsoportok esetében. 

CsatolmányMéret
ROMA MENTOR PROJEKT Képzési kézikönyv A kultúra, a hagyományok és a modernitás innovatív megközelítése5.04 MB
Bhim Rao Egyesület © 2002-2010 | Minden jog fenntartva. Drupal theme by Kiwi Themes.
randomness