Mi az ITscool?

Az iTscool olyan informatikai oktatást takar, amely játékos formában segít elsajátítani a programozói ismereteket

A projekt célja

Az “Informatika hátrányos helyzetű gyerekeknek” alcímen futó, két nemzetközi vállalat támogatásával indult projektünk a legmodernebb programozási ismeretek elsajátítását célozza, így valós kitörést jelenthet egy olyan faluból, ahol országos szinten az egyik legmagasabb a munkanélküliség.

A projekt egy társadalmi jelenségre keresi a választ, miszerint a XXI. században a digitális írástudás az egyik legfontosabb készség a munkaerőpiacon. Éppen ezért, ha a hátrányos helyzetű gyerekeknek keressük a kitörési pontokat - annak érdekében, hogy piacképes tudás birtokában tudjanak kilépni a munkaerőpiacra -, akkor a megoldást egy olyan informatikai oktatásban látjuk, amely játékosan segít elsajátítani a logikus algoritmikus gondolkodást, azaz a digitális írástudást.

50 hátrányos helyzetű általános iskolásnak nyújtunk olyan IT oktatást, melyben a Logiscool által készített Scoolcode egyedi fejlesztésű oktatási platform segítségével, játékos formában tanulhatják meg a programozás alapjait.

Piacképes tudást kapnak, hiszen szinte mindenütt jelen vannak az életünkben az okoseszközök, melyek segítségével átalakul a munkaerőpiac is.

Támogatóink

A szendrőládi informatikai oktatás az IT Services Hungary Kft., Magyarország infokommunikációs szektorának legnagyobb munkaadója, valamint a Logiscool Kft. által alapított Digitális Tudásért Alapítvány és Egyesületünk összefogásával indult el.

Egyesületünk - mely megalakulása óta lehetőséget biztosít a melyszegénységben élő szendrőládi gyerekeknek, hogy a kitörési pontokat közösen találják meg - biztosítja a helyszínt és a kapcsolattartást a szülők, a helyi partnerek és a megvalósítók között.

Az ITSH biztosítja az infokommunikációs eszközöket, munkatársai pedig a társadalmi felelősségvállalás keretein belül, önkétes munkában oktatják a programba bekapcsolódó gyerekeket.