felsőnyárád - csillagfény tanoda

Felsőnyárádi Csillagfény Tanodánk 20, hátrányos helyzetű 1-8. osztályos általános iskolás gyermek tanórán kívüli foglalkoztatását segíti. A tanoda a helyi Nyárády András Általános Iskolából fogadja a tanulókat, heti 5 alkalommal. A tanodában 5 pedagógus vezeti a foglalkozásokat, akiknek a munkáját egy tanodai segítő munkatárs is támogatja.

A református parókián működő tanodában fókuszban van a nyelvoktatás és az informatikai képzés. Annak érdekében, hogy a tanulók megfelelően fejlődjenek képességeik, szociális érzékenységük, illetve kulcskompetenciáik területén, a tanoda pedagógusai a szükségleteikre reagálva valósítják meg hétről hétre a fejlesztésüket. Az előrehaladást modern számítástechnikai eszközök, oktatási segédeszközök és sporteszközök is segítik.

Szeretnénk, hogy a gyerekek megcélozzák a Holdat, mert ha elhibázzák is, a csillagok közt landolnak.

A tanodán kívüli programoknak (erdei séta, vár- és kastélylátogatás, színházi előadás stb.) köszönhetően a tanodás diákok nem csak tudással, hanem sok-sok élménnyel is gazdagodhatnak. Ilyen, emlékezetes kirándulás volt az Egerben tett látogatás, ahol a gyerekek megismerkedek a város történelmével, megnézték a várat és érdekességként az ágyúlövést is.