szendrőládi kincses sziget tanoda

Szendrőládi Kincses Sziget Tanodánk 34 tanuló fejlesztésével foglalkozik, akik a helyi általános iskola 4. és 5. osztályos diákjai. A tanulóknak 4 pedagógus tart fejlesztő foglalkozásokat és szabadidős tevékenységeket.

A tanulók komplex fejlesztési programban vesznek részt. Haladásukat ugyanis a tanulási képességeik, módszereik és szociális készségeik felmérésén alapuló, az egyéni fejlődésüket támogató motivációs terv segíti, amely a fejlesztendő kompetenciaterülteket és fejlesztési módszereket tartalmazza. Ezen felül minden tanulónak van egyéni haladási naplója is, amibe a napi a foglalkozások tapasztalatai kerülnek bele.

A tanoda egy biztos hely a gyermekek számára, ahová örömmel jönnek.

A fejlesztő foglalkozások mellett vannak szabadidős programok is (pl. sportversenyek, csocsó és ping-pong versenyek), a kézműves foglalkozásokon pedig az adott évszakhoz vagy ünnepkörhöz kapcsolódóan készítenek díszeket a gyerekek. A foglalkozások és programok mellett a tanoda pedagógusai szülői fórumot is tartanak, melyen tájékoztatják a szülőket gyermekük haladásáról.