"Rom Som" nyitórendezvény

„ROM SOM” Nyitórendezvény

2021-09-04

2021.09.04-én tartottuk meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott „ROM SOM” elnevezésű EMT-TE-B-D-20 azonosító számú programunk nyitórendezvényét. A program célja, hogy a tanodai szolgáltatásunkban részesülő gyerekek alkotói pozícióba kerüljenek a kultúra és művészeteken keresztül, ahol a gyerek és a kortárs roma kultúrával foglalkozó művészek mester és tanítvány helyzetben jussanak, amely által pozitív változásokat idézzenek elő a gyerekek életében.

ROM SOM programunk értelmiségi barát-modell, amelynek keretében a roma kultúrát közvetítő kortás művész a helyi tanodai pedagógustársával közösen szocializálja a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekeket.

Köszönet és hála Horváth János, Ferkovics József festőművészeknek, Lakatos György, Farkas Zsolt zenészeknek, Csányi Dávid és Simon Balázs színészi és színházi munkatársaknak, akik elvállalták a mentor szerepét. Ezenkívül nagy elismerésem Edelény, Felsőnyárád, Perkupa, Szendrő, Szendrőlád és Zádorfalva tanoda pedagógusainak, valamint dr. Bogdán Péternek, aki előadásával kápráztatta a megjelenteket.