Mi a Roma Mentor Projekt?

gyerekeknek tartott képzőművészeti, előadóművészeti és filmművészeti foglalkozássorozat

a projektről

/Lezárult: 2017 áprilisa/

A Norvég Alapból finanszírozott Roma Mentor Projekt 2016 májusától 2017 áprilisáig futott, azzal a céllal, hogy a keleti országrészben művészeti foglalkozásaokt biztosíton legalább 14 helyi gyermek számára.

A projekt 5 megyét érintve, tíz településen valósult meg (Ároktő, Biharkeresztes, Jászkisér, Kerecsend, Lucfalva, Mátraverebély, Nógrádmegyer, Sajókaza, Nagyrábé, Szendrőlád).

A pályázat időszakában egy 16 foglalkozásból álló művészeti programot kellett megvalósítani, melynek végén a gyerekeknek egy művészeti produktumot kellett prezentálniuk.

A művészeti foglalkozások végproduktumait - az előadásokat, a filmeket és képzőművészeti alkotásokat - Budapesten, a Ferencvárosi Művelődési Központban mutathatták be a gyerekek.

a projekt háttere

A három művészeti ágban (képzőművészet, előadóművészet, filmművészet) zajló projekt megvalósítását projektpartnerek (intézmények, alapítványok) segítették. A projektpartnerek vállalták a minimum 14 fős gyerek csapat összeállítását, valamint a helyszín és egy helyi kapcsolattarzó biztosítását, aki a gyerekcsoportot vezette és pedagógiai asszisztensként segítette az Egyesület által kiküldött mentor munkáját.

A projektet támogatták