Edelényi kincses sziget tanoda

Edelényi Kincses Sziget Tanodánk 28, hátrányos helyzetű 3-8. osztályos általános iskolás gyermek tanórán kívüli foglalkozását segíti. A tanoda két helyi iskolából fogadja a tanulóit, heti 4 alkalommal. Az egyik intézmény a Nyitott Ajtó Oktatási Központ Edelényi Tagintézménye, a másik pedig a Borsodi Általános Iskola. A tanodában 4 pedagógus vezeti a foglalkozásokat.

A tanodai foglalkozásokon főként az anyanyelvi, matematikai, idegen nyelvi, természettudományos, IT és szociális kompetenciák fejlesztése a cél. A tanoda szakmai programokat megvalósító szervezetekkel tart fenn kapcsolatot annak érdekében, hogy pedagógusai oktatási módszereit fejlessze és új ötletekkel gazdagítsa. A hagyományos foglalkozásokon kívül a tanoda pályaorientációs foglalkozásokkal, üzemlátogatásokkal és az egyes szakmákat bemutató ún. szerepmodellekkel is motiválja tanulóit.

Rengeteg lehetőséget biztosítunk a kézügyesség, a logikai és társas kompetenciák fejlesztésére.

A hagyományos foglalkozásokon felül a tanoda olyan alkalmakat is teremt, ahol a gyerekek családtagjaikkal együtt ünnepelhetnek, illetve velük együtt kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A szakmai fejlesztés mellett ugyanis nagyon fontos a családokkal ápolt jó kapcsolat, amit családi napok és szülői fórumok is segítenek.