zádorfalva csillagai tanoda

Zádorfalva Csillagai Tanodánk 24, a településen élő 1-7. osztályos tanuló fejlesztésével foglalkozik. A tanulóknak 5 tanoda pedagógus tart fejlesztő foglalkozásokat és szabadidős tevékenységeket, akiknek a munkáját egy segítő is támogatja.

A kompetenciafejlesztésnek része a játék- és drámapedagógia is. A digitális készségek fejlesztése érdekében a tanulók aktívan használják a tanoda számítógépeit a feladatok megoldásához. A pályaválasztást szerepmodellek segítik, melynek során a gyerekek olyan, a településen és környékén élő embereket ismerhetnek meg (pl. tűzoltó, bolti eladó, rendőr, védőnő), akik szeretik a munkájukat. Ezek az emberek példaként állnak előttük, hogy kitartással és szorgalommal elérhetik a céljaikat az életben.

Szeretnénk, ha a tanulók megértenék, hogy a tanulás és a tudás érték.

A tanoda sport- és szabadidős programjai a kellemes időtöltésen túl a közösségi élet szabályainak az elsajátítását is segítik. A kreatív foglalkozások az ünnepekre való hangolódásnak fontos részei, mivel a gyerekek készítik az ünnepi díszeket és ők is beszállnak a tanodai terek díszítésébe, ahol majd a szüleikkel együtt ünnepelhetnek.