Mi a Tér-Erő projekt?

A társadalmi és generációk közti összetartás erősítését célzó kezdeményezés

title

A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA:
EFOP-1.3.5-16-2016-00623

Kezdés ideje: 2017.04.01.
Befejezés ideje: 2020.06.29.
Támogatás mértéke: 25.000.000 Ft (100%)
Helyszíne: 3751 Szendrőlád, Petőfi u.15.

a projekt célja

/Lezárult: 2020 júniusa/

Egyesületünk elsősorban a fiatalok, a családok és fizikailag-szellemileg friss idősek, nyugdíjasok kisközösségi kereteken belül szerveződő társadalmi, gazdasági aktivizálásával, közéleti szerepvállalásuk erősítésével, karitatív, önkéntes alapon végzett tevékenységeivel, a generációk közötti együttműködéssel segíti elő a területi és társadalmi kiegyenlítődést a borsodi Szendrőlád településén.

Projektünkkel hozzá kívántunk járulni a generációk közötti együttműködés, a társadalmi összetartás erősítéséhez; az önkéntes és karitatív tevékenységekben való részvétel előmozdításához; a közösségi integráció, a civil társadalom megerősítéséhez; a társadalmi szolidaritás céljának eléréséhez.

5950résztvevő
többgeneráció
136esemény

a projekt felépítése

Egyesületünk a projektbe bevonta a Szendrőládon működő települési önkormányzatot, kisebbségi önkormányzatot, szociális intézményeket, civil szervezeteket, óvodai és iskolai intézményeket is.

Ezen szervezetek képviselőivel a pályázat megírása előtt, workshop keretein belül megbeszéltük a településen lévő lehetőségeket, problémákat, melyekre a pályázat reagálni szeretne.

Azaz projektötleteink figyelembe vették a helyi esélyegyenlőségi tervet, illetve azokat a stratégiákat, melyek országos és helyi érdekeket kívánnak szolgálni.

“A” tevékenységi csoport

- Toborzás
- Jó gyakorlatok átadása
- Generációk közötti érzékenyítő program
- Szívességcsere központ (önkéntes szolgáltatások cseréje)
- kapcsolattartás és adatszolgáltatás az EFOP-1.2.3-VEKOP/15 Komplex ifjúsági fejlesztések – új nemzedék újratöltve kiemelt projekt kedvezményezett szervezettel (Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft.)

“C” tevékenységi csoport

- Ifjúsági tábor
- Útjelző! - példaképek klubja
- Cigány Graffiti Művészetterápiás csoport
- Van képünk hozzá! - fotó- és videó kreatív csoport
- "Álmatlanság éjszakája"
- Fogadj örökbe egy falurészt
- Challenge Day - Közösségi Sportnap
- Életvezetési klub
- D.A.D.A. program